Resource

Resource

PSRS bidrar till integrationen tack vare produktionschefen Nael Tarshahni.

 

Naels egna ord om sin resa.

 

1986 kom mina föräldrar till Sverige från Syrien då min pappa fick jobb på Volvo. I Syrien var det ont om jobb, och pengar. Jag föddes 1990 i Sverige där jag fick en trygg uppväxt men år 2006 blev ett tufft år både för mig och min familj. Jag förlorade min lillebror och mina föräldrar förlorade en son, sorgen tog över allt, ingenting var som förut.

 

Jag gick i skolan och började även jobba, och redan då undrade jag varför dygnet bara hade 24 timmar. Idag vet jag varför. Jag sökte nya utmaningar och försökte förtränga det som hade hänt.

 

Lite senare sökte jag mig till värnplikten för ytterligare utmaningar, och jag trivdes bra med att vara aktivt igång 24/7. Livet hade nu en mening och jag visste vart jag var på väg.
Ni kan ju läsa snabbt mellan raderna att jag älskar nya utmaningar, och därmed fortsatte jag min resa på ett bemanningsföretag. För att lära mig, vara på nya platser och träffa olika människor, det sätter ju den där extra pusselbiten på plats i livet.

 

Som ni nu vet har jag en utländsk bakgrund, en stor familj och en ännu större släkt. Och eftersom jag jobbat lite överallt har jag ett stort nätverk.

En återkommande höjdpunkt under min uppväxt var de somrar som vi reste tillbaka till Syrien för att besöka vår familj och släkt, jag har många fina minnen från det. Tyvärr så är vår familj/släkt idag utspridd över hela världen pga. det som inträffade i Syrien från 2015 och framåt.

 

Under 2015 började strömmen med flyktingar att komma hit till Sverige p.ga. kriget som förstörde familjer och som tog många liv. Jag började hjälpa till, jag ville ju att alla som kom till Sverige skulle få känna trygghet precis som jag.
På kvällarna var Migrationsverket stängt och köerna var långa. Människor behövde någonstans att sova en natt eller två… Då var min lägenhet öppen för alla och jag uppskattar att ca 200 personer passerade min lägenhet under en 3-4 månaders period.

 

Min familj hjälpte till med allt ifrån vart de skulle gå för att söka asyl till att förse dem med kläder och mat.

Detta och mycket annat har påverkat mig under alla år som gått, vissa saker har helt klart satt sina spår.
Jag är en person med stora mål, lite för stora kanske, men jag vill på något sätt förändra världen! Fast egentligen är inget för stort. Tänker du stort och har huvudet på skaft kan du förändra ganska mycket.

 

Så för ca 1 år sedan började jag min resa på PSRS, 1 år som gått i raketfart. Vilket härligt engagemang och så många dörrar som har öppnats. Hos PSRS leder min kunskap till något nytt varje dag. Att få hjälpa människor att komma in i arbetslivet och i det svenska systemet sätter pricken över i:et. Alla människor är lika mycket värda, att få ett värdigt liv är det som räknas. Genom ett jobb får alla sin plats i samhället. Jag arbetar helhjärtat för att hjälpa dessa människor in i samhället.
Ett stort tack till PSRS som gett mig chansen, vi har på kort tid hjälpt 8 personer och flera kommer det att bli. Genom PSRS kan jag nu själv jobba och utvecklas och samtidigt hjälpa andra in i systemet.

Jag ser verkligen fram emot att se hur långt detta kan ta både företaget och alla som får chansen att arbeta här.

 

PSRS vice VD Andreas Lagerbäck säger;

Vi på PSRS skulle inte kunna växa som vi gör just nu utan Nael och hans engagemang, kunskap och stora hjärta. Genom Nael har vi nu den bästa lösningen för att göra detta på bästa sett, det är professionellt hela vägen. Vi ser detta som en självklarhet och har lagt upp en plan och en målsättning, att i vår tillväxtresa nu skapa tillfällen för Nael att fortsätta hjälpa andra och göra det han brinner för. Vi hjälper inte bara till med jobb utan lägger även stort fokus på det svenska språket. Till en början genom att lära sig förstå svenskan i det dagliga för att sedan fördjupa kunskapen om språket vidare. Vi hoppas även på sikt kunna slussa vidare vår personal om vi ser att de har större planer än vad vi kan erbjuda. Vi är stolta att kunna vara med och bidra till integrationen och göra det på rätt sätt. Givetvis finns det fler sätt än vårt men med Naels egna bakgrund och den resa han har gjort så ser vi att vi har ett bra koncept att jobba efter.

Arkiv

Solutions

Digitalisering 3.0

Solutions

Sorteringsmaskin för pall i Borlänge

Solutions

Ekonomirapport 2018

Vi använder cookies på vår sida för att ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Här kan du läsa mer om cookies och vår sekretesspolicy och hur du tackar nej till det.

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng